Skip to main content

Specialiteiten

Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van imitaties. Te denken is dan aan houtimitaties, steenimitaties (3D), marmerimitaties en betonlook. Ook kunt u bij ons terecht voor muur en plafondschilderingen, vergulden, verouderingstechnieken, restaureren of reconstrueren. Al deze technieken hebben één ding met elkaar gemeen, door de toepassing creëren we een adembenemende metamorfose. En voor welke techniek u ook gaat, ze zijn allen niet van echt te onderscheiden! Hieronder volgt een overzichtje van alle mogelijkheden.

Houtimitatie

Het aanbrengen van een houtimitatie kan worden toegepast op alle soorten ondergronden. En word vaak door ons toegepast op o.a. reeds bestaande deuren, kozijnen, kasten of lambriseringen. Zo kun je bijvoorbeeld van een witte deur of kast een mahoniehouten variant maken. Waardoor je een totaal andere uitstraling geeft aan een interieur. Ook gevels die eerst dekkend geschilderd zijn geweest kunnen een ware metamorfose ondergaan door deze in bijvoorbeeld een eiken, of notenhout imitatie uit te voeren. Elke gewenste houtsoort is door ons te imiteren en is niet van echt te onderscheiden.
Bij nieuw te realiseren interieurs is het zeer interessant om met MDF te werken en deze vervolgens te voorzien van een houtimitatie. Hiervan zijn vele voorbeelden te vinden in ons portfolio.

Steenimitatie (3D)

Een steenimitatie is erg breed toepasbaar in diverse interieurstijlen, van industrieel-stoer naar een romantische-landelijke stijl. En eigenlijk alles daar tussenin.
Doordat er in de natte stuclaag een structuur word gemaakt, creëer je een diepte verschil tussen de steen, voeg en de uitstraling van elke steen afzonderlijk. Hierdoor is deze steenimitatie dan ook niet van echt te onderscheiden. Er is een groot scala aan steensoorten die wij kunnen imiteren. Te denken aan baksteen, IJsselsteen, zandsteen, Franse steen, natuursteen enzovoort.

Bladgoud en bladmetalen

Eén van onze specialiteiten is het vergulden (met bladgoud) van objecten of onderdelen. Hierbij kan er gedacht worden aan: kerkhanen, hekwerkdetails, gemeente wapens, scheepsinterieur enz. We werken niet alleen met bladgoud, maar ook met zilver-, aluminium-, messing- en koperblad. Met deze bladmetalen zijn verassend mooie effecten te bereiken. Door deze te laten oxideren of te bewerken met een transparante schildertechniek. Met deze technieken hebben we al vele wanden en plafonds bewerkt met een verbluffend eindresultaat.

Betonlook

Onze betonlook of soortgelijke wandafwerking zorgt voor een stijlvolle, moderne of industriële wandafwerking. Deze is toe te passen in elke ruimte dus ook in de badkamer, toilet of keuken. Er is een groot scala aan keuzes (grove of gladde afwerking) en het is in elke kleurstelling te realiseren. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Muur en plafondschilderingen

Wanden, vloeren en plafonds voorzien we ook van schilderingen. Na een oriënterend gesprek, maken we een ontwerp. Wat we na goedkeuring om kunnen zetten in een prachtig eindresultaat. De mogelijkheden en toepassingen zijn niet allemaal in dit hoofdstuk uit te lichten. Maar bijna alles is mogelijk! Zo hebben we in de afgelopen jaren al vele zwembaden, sauna’s, badkamers en kinderkamers voorzien van een prachtige schildering.

Marmerimitatie

Marmer word vaak toegepast in klassieke ruimtes te denken aan kolommen, lambriseringen en haarden. Maar ook in de huidige trends word marmer steeds meer gebruikt, vaak zijn dit dan de Carrara marmer (een witte marmer) en Nero Marquina (een zwarte marmer). Onze marmerimitaties zijn niet van echt te onderscheiden en zijn ook nog eens kostenbesparend. Om nog maar niet te spreken over het bouwtechnisch aspect. Het is in deze tijd erg moeilijk of te kostbaar om echt marmer te gebruiken, en dat geld zeker voor de zeldzame soorten. Daarom word er dan ook steeds vaker gekozen voor een marmerimitatie. Dankzij onze jarenlange ervaring op dit gebied kunnen wij u als geen ander adviseren over de mogelijkheden bij uw project.

Verouderingstechnieken

Patineren en verouderen geeft een levendige (gebruikte) uitstraling aan een meubelstuk, deuren, kozijnen, plafond- of wandafwerking. Hiervoor gebruiken we verschillende technieken te denken aan; klassieke patineertechnieken met een tamponeerborstel, doorschuurtechnieken, borsteltechnieken, of spaltertechnieken. Vaak gebruiken we een combinatie van technieken om het gewenste effect te verkrijgen. Zo hebben we al vele kasten, keukens, wanden en interieurs voorzien van een mooie natuurgetrouwe patine.

Restaureren en reconstrueren

Door toepassing van alle bovenstaande technieken is het natuurlijk logisch dat we deze in kunnen zetten om objecten te restaureren of te reconstrueren. Zo kunnen de ontbrekende of beschadigde delen van een object bijna onzichtbaar worden bijgewerkt of gereconstrueerd.

Contact

Mutsaars Decorations
Heikantstraat 5
5481 BA SCHIJNDEL
info@mutsaars.com
+31 6 51352638

Bekijk ons op Google Maps